Dag 2 5 juni 2024 Noord-West Madeira

5 juni 2024 - Caniço, Portugal

1000038949

Vroeg wakker vandaag. Daardoor kunnen genieten van een mooie zonsopkomst. Om 7 uur al een aangename temperatuur.

Half 8 ontbijt. De keuze is reuze. Van yoghurt tot witte bonen in tomatensaus.

Om 8.45 uur  in de bus voor een dagtocht naar Noord-West Madeira. Gids Pjotr vertelt veel en tot in detail, maar de slechte kwaliteit van de microfoon zorgt ervoor dat ik meer dan de helft niet goed kan verstaan.

Onze eerste stop is Cabo Girão, de hoogste steilklip van Europa met prachtig uitzicht richting Funchal en een glasplaat boven de klif.

1000038959

1000038955

Daarna volgt een rondleiding over een bananenplantage. Het was interessant, maar ik kan het niet herhalen. Kern van het verhaal is dat er veel bananen op Madeira worden gekweekt die anders smaken dan chiquita's.

1000038988

Verder langs de kust over de hoogvlakte van Paúl de Serra op 1400 meter hoogte, naar de lunchstop in Porto Moniz.

10000389931000039003

1000039001

Op het menu zwaardvis en gebakken banaan.

Op de terugweg naar het hotel nog in stop in Camara de Lobos. In een ponchabar die eigendom is van een familielid van Christiano Ronaldo, poncha gedronken. Dit is een traditioneel drankje uit Madeira dat bestaat uit fruitsap, honing en rum. Volgens Pjotr is het een beter medicijn dan aspirine. Heb het geprobeerd maar de hoofdpijn is nog niet over. Zou dat door de hoeveelheid rum in het drankje komen?

100003900610000390101000039009

Om 17 uur weer terug in het hotel en even bijkomen. Morgen staat Funchal op het programma. Meer foto's staan onder foto's.

1. Modesta:
    5 juni 2024
    Mooie en herkenbare foto's van een geweldig gedeelte van Madeira. Dat is van 's-morgens tot 's-avonds genieten. Morgen naar Funchal, veel plezier daar!!!!
  2. Mariet:
    5 juni 2024
    Prachtige foto's Marijke,
    en al een drukke excursie dag achter de rug, veel gezien van het mooie Madeira.
    Nog een fijne avond en voor morgen weer een mooie dag, geniet ervan.
    Mariet 🍀
  3. Marleen Scheres:
    7 juni 2024
    Hoi Marijke. Prachtige zonsopkomst en prachtige foto heb je ervan gemaakt. Mooi ook dat Christiano Ronaldo daar vandaan komt en de shirts van hem in de Ponchabar van een familielid van hem hangen !! Jammer dat de poncha je niet afhielp van de hoofdpijn. Lijkt me wel erg lekker of niet ? Fijn dat je elke dag zoveel mooue en leuke dingen ziet en meemaakt. Geniet maar lekker Marijke... groetjes 🙋🏻‍♀️👍💕